To All A/V Shakers: HELP!

Over at Chez Cowboy, we've been experiencing an intermittent home theater issue that has me completely stumped, so I'm hoping that there might be some Shakers out there who could lend some advice.

  • Scientific Atlanta 8300 HD DVR (cable box)
  • Pioneer VSX-94TXH receiver
  • Sony LCD tv (older model with DVI input
  • Panasonic Blu-ray player
Problem: Every so often when watching cable, snow will appear on the screen. I then have to go to the receiver and change the input back and forth to reset the input signal and then everything is fine.

The receiver supports 4 HDMI inputs and goes HDMI/DVI out to the tv. This problem never happens when watching a blu-ray because the player is using HDMI to the receiver. I cannot use HDMI from the cable box to the receiver (I get audio, but no video), most likely because of HDCP maybe not supporting the receiver as a repeater or some stupid crap like that. I know that HDMI from the cable box worked at one point but maybe a firmware update changed that. In any case, this has forced me to use HD component cables to the receiver and that's where the problem happens, maybe due to interference. I did purchase a box that goes in between the receiver and cable box to try to remove this component cable interference but it's not helping.

Any resolution ideas would be greatly appreciated!

Shakesville is run as a safe space. First-time commenters: Please read Shakesville's Commenting Policy and Feminism 101 Section before commenting. We also do lots of in-thread moderation, so we ask that everyone read the entirety of any thread before commenting, to ensure compliance with any in-thread moderation. Thank you.

blog comments powered by Disqus